Предметний тиждень з професії «Кондитер»

Предметний тиждень  з професії «Кондитер»


Методичною комісією  професій ресторанного  сервісу в жовтні був організований і проведений предметний тиждень з професії «Кондитер»

Ми не уявляємо свого життя без солодощів. Вони нас оточують усюди. Крім нашого столу, вони з’являються перед нами в улюблених книжках, на картинах, в піснях і кіно…. Це все тому, що митці живі люди зі своїми смаками і уподобаннями. Деякі солодощі є справжніми, взятими з життя, а є  і такі, що існують тільки в уяві письменника або режисера. І завдяки творам, солодощі стають більш популярними.

Тому цього року ми обрали тематику «Десерти, оспівані митцями…».
Звісно, ми не могли охопити всі відомі, завдяки мистецтву, десерти. Але це тільки початок.

Розпочався тиждень організацією фотозони для створення відповідного настрою, можливості зробити фото всім охочим на фоні величезних тістечок і для проведення виступів груп зі своїми проектами в нашій «АRTотеці»
Першими представили свій АRTпроект учні групи К-27 про історичне мигдалеве печиво з « Сірано де Бержерака », де розказали історію створення, показали уривки з відповідної  вистави,  мюзикл , прочитали вірш в перекладі М. Рильського і, звісно, приготували це печиво. ( Творчі наставники – майстер виробничого навчання Фоменко В.В. і класний керівник Смірнова С.Є.)
Другими представляли проект учні групи КТ-26 з розповіддю про еклери, мабуть, одні з найпопулярніших тістечок для кінофільмів . Тут були і «Пірати Карибського моря»,  «Гарі Потер», «Солодкі подорожні нотатки» і історія виникнення.

Стіл з тістечками прикрашав чарівний «Крокенбуш».(Творчий наставник –  майстер виробничого навчання Шишковська Н.О.)
Останніми свій проект продемонстрували учні групи К-26 з загадковим печивом «Мадлен», яке Марсель Пруст зробив не просто відомим, а символом і психологічним  тестом. Учні представили печиво з двома різними смаками – лимонним і апельсиновим.(Творчий наставник –  майстер виробничого навчання Полтавець Т.А.).
Кожного дня для глядачів проводилась вікторина з запитаннями,  відповіді на які висвітлювались в проектах. Переможці отримували солодкі призи – ті самі солодощі, що випікали майбутні кондитери.
Останнім з заходів став АRTтурнір для комад груп – учасників тижня. Турнір складався з трьох турів:
І – «АRTотека» – на знання десертів з різних фільмів і літературних творів;
ІІ – «Моя рецептура» – відтворення рецептури десертів з власних проектів;
ІІІ – «Ми всі трошки поети…» – складання віршу про технологію приготування десерту з власного проекту.

Переможцем стала команда учнів групи К-26.
Дякуємо всім учасникам тижня за плідну роботу!