«Перлотто»

«Перлотто»

Майстер-клас майстра виробничого навчання Біджакової В.В. 
Робота методичної комісії з впровадження технології 
«Маржинальні продукти»

 В  лабораторії ліцею майстром виробничого навчання  Біджаковою В.В. був проведений майстер-клас з приготування маржинальної  страви «Перлотто з в’яленими томатами», як один із варіантів приготування страви , що  набирає популярність аналогу традиційної італійської страви. 

Як із такої «несмачної» для багатьох дітей, але такої корисної для всіх крупи приготувати страву, яка прийдеться до смаку, майстер виробничого навчання показала на прикладі перлотто.          Перлотто – це аналог славнозвісного різотто, але з використанням «перловки».

Маючи на меті збільшити маржинальність страви, майстер виробничого навчання під час майстер класу, в оригінальній рецептурі замінила рис на більш дешеву перлову крупу, оливкову олію на більш звичну нам соняшникову, а в’ялені італійські томати на українську томатну пасту. Слід зазначити, що потерпаючи від змін, смак страви не погіршився, а навіть навпаки завдяки високій адсорбційній здатності перловки наповнюватися ароматом доданих соусів і приправ, став значно яскравішим. Крім цього були продемонстровані різні способи подавання страви.

Дегустація наприкінці майстер-класу приємно здивувала присутніх.