Відбулось засідання методичної комісії професій загальних для всіх видів економічної діяльності та швейного профілю

Відбулось засідання методичної комісії професій загальних для всіх видів економічної діяльності та швейного профілю

28 жовтня 2019 року у відбулось засідання методичної комісії професій загальних для всіх видів економічної діяльності та швейного профілю. Робота метод комісії почалася з виступу голови методичної комісії Рітченко О.Є., яка ознайомила членів методкомісії з новаціями у підвищенні кваліфікації та постановою кабінету міністрів України від 21 серпня 2019 року № 800 «Про деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників». Голова звернула увагу присутніх, що документом визначаються: основні напрями, форми, види, обсяг (тривалість), періодичність, особливості підвищення кваліфікації.

Темою наступного  питання стало обговорення особливостей роботи з учнями, які мають особливі освітні потреби. Голова порадила пройти дистанційний курс КЗ “КОІППО імені Василя Сухомлинського” «Робота з учнями закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які мають особливі освітні потреби: психолого-педагогічні аспекти».

Також, на розгляд виносилося питання взаємовідвідувань уроків, як засобу обміну досвідом та саморозвитку.

І як підсумок, можна сказати, що неперервний професійний саморозвиток забезпечує професійно-творчу самореалізацію педпрацівника в освітньому просторі.