Засідання методичної комісії суспільно-гуманітарного циклу

Засідання методичної комісії суспільно-гуманітарного циклу

У черговий раз колектив методичної комісії зібрався в теплій, дружній та товариській атмосфері, щоб поділитися новинками, досвідом і актуальними питаннями, які «привезла» з методичної сесії «Теоретичні та практичні орієнтири діяльності методиста щодо організації підвищення кваліфікації й атестації педагогічних працівників» методист ліцею, Барановська Т.І., детально познайомила членів методичної комісії з Постановою Кабінету Міністрів України № 800 від 21.08.19 року «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-0педагогічних працівників».

Цікавою, була інформація заступника з навчально-методичної роботи, Лукомської І.О., стосовно результатів вхідного діагностування учнів з предметів суспільно-гуманітарного циклу, яка зазначила, що саме воно дає змогу виявити, оцінити якісні показники навченості учнів у попередні роки та запланувати подальшу роботу з учнями. Через низькі показники контингенту учнів ґрунтовний і об’єктивний аналіз вхідного діагностування дає змогу спланувати шляхи подолання недоліків та сприяє пошуку ефективних методів і прийомів навчання. А також, оголосила результати проведення І етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з базових предметів.

Фінальною крапкою в засіданні методичної комісії став виступ викладача української мови та літератури, Гетьманець О.О., яка розповіла про план заходів та проведення X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка і XХ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика» та з метою піднесення престижу української мови та літератури серед учнівської молоді, виховання пошани до національної культури й традицій, любові до рідного краю.