« Професія – твій маяк у майбутнє»

« Професія – твій маяк у майбутнє»

Кожна молода людина, йдучи в доросле життя, прагне вибрати собі професію за покликанням. Адже вдалий вибір професії – це запорука того, що “не марно проживеш вік”, натхненно працюватимеш і отримуватимеш від своєї роботи велике задоволення.

Наш ліцей  – це місце, де кожен учень  починає будувати власну долю, робити перші кроки до своєї мрії.  А мрія  у молодого покоління  – стати гарними спеціалістами своєї справи.

І ось, учні групи К-30 зробили свій вибір –  обрали професію  кухаря, кондитера. І з перших днів навчання майбутні кухарі, кондитери зрозуміли, що  це дуже цікава та відповідальна професія, адже вони повинні досконало оволодіти теоретичними знаннями, практичними навичками, уміннями і взагалі  проявити   свої здібності. Хороший  кухар, кондитер повинен володіти не тільки майстерністю, але і чудовою уявою, пам’яттю, спостережливістю, терпінням, зором, нюхом і винахідливістю.

Важливим є те, що навчаючись у ліцеї  учні будуть здобувати інтегровану  професію кухаря, кондитера.  А для цього їм необхідно  вміти малювати, ліпити, відчувати форму, лінію, колір. І на протязі чотирьох років   учні будуть  поступово,  поетапно вдосконалювати свої знання , закріплювати їх на уроках виробничого навчання та виробничої практики, щоб  дійти до кінцевого результату: здобути освіту та отримати диплом кваліфікованого робітника.

Напевно кожен учень мріє стати  знаменитим ресторатором,  бути успішним. Але для цього необхідно зрозуміти, що кухар чи кондитер  – це покликання і сказати: « Це моє».