Вибираємо матеріл для утеплення фасадів

 Вибираємо  матеріл  для утеплення фасадів

Фасад будь-якої будівлі – це її архітектурне вбрання, зовнішня оболонка. І від того яким він буде, залежить перше враження, яке складеться про весь будинок. Безумовно, обраний спосіб обробки екстер’єру відображає смакові переваги, улюблену колірну палітру і навіть спосіб життя господарів. Але, плануючи зовнішній вигляд фасаду будинку важливо пам’ятати не тільки про зовнішню привабливість оздоблювальних матеріалів, але і функціональну складову. Обробка повинна захищати від вологи і бути стійкою до появи корозії, витримувати морози і спокійно переносити активні сонячні промені, утеплювати будинок і бути нетоксичною, не завдавати шкоди здоров’ю домовласників і стану навколишнього середовища. Сучасні технології, простота і строгість, мінімалізм і чіткість ліній, зустрічаються з плавністю і теплотою природних матеріалів.

Один з найбільш ефективних заходів енергомодернізації житлових будинків це – зовнішнє утеплення фасадів. 

З появою нових будівельних матеріалів змінюється і технологія обробки та вимоги замовника до якості роботи. Як вибрати саме ті будівельні матеріали, які зроблять ваш квартиру чи дім затишною та неповторною? Від правильного вибору матеріалів для утеплення фасаду залежить успіх всього проекту. Вибір матеріалів для утеплення стін фасаду сьогодні великий. Найбільш поширені матеріали, що забезпечують затишок і безпеку людям і довгу і якісну експлуатацію – будівлям.

Мінеральний утеплювач – забезпечує надійний захист від займання. Сплав витримує температуру більше 1000 градусів, біологічно і хімічно стійкий. З мінусів – мінвата недостатньо міцна.

Кам’яна (базальтова) вата, складається з розплавлених гірських порід. Вона негорюча, вологостійка, паронепроникна, продається в рулонах, плитах.

Скловата – виробляється з відходів скляної промисловості, видобутку вапняку, кварцового піску. Пориста, об’ємна, але при необхідності легко стискається – до 6 разів. Випускається у вигляді матів і плит. При роботі з ними обов’язкова наявність засобів для захисту шкіри та дихальних органів від дрібних, колючих частинок скла.

Шлаковата – пухка, виготовляється із залишків та відходів металургії. При використанні потрібно пам’ятати про її здатність вступати в контакт з металами і поглинати воду.

Пінополістирол – легкий, водонепроникний, зручний в роботі. З ним теплоізоляційні якості стін покращуються до 70%. Легко піддається обробці і розрізанню, але залишає мінімальну кількість сміття.

Екструдований пінополістирол – виробляється з пінопласту методом видавлювання, відрізняється великою щільністю і стійкістю до впливу вологи.

Рідкі утеплювачі – сучасний   матеріал, наноситься на поверхню методом розпилення, створюючи щільне покриття. Процес обробки фасадів таким утеплювачем ідеальна технологієя збереження тепла: всі отвори на стінах закупорюються, відсутні шви і з’єднувальні елементи. Пінополіуретан – міцно схоплюється, забезпечуючи надійний захист і вентиляцію, перешкоджаючи появі конденсату на поверхні. Целюлозний Утеплювач Юнізол – за структурою рихлий, дуже легкий теплоізоляційний матеріал, що складається на 81% із вторинної целюлози, на 7% антисептиків і з 12% нелетких антипіренів. Всі складові утеплювача є нетоксичними, нелетучими, нешкідливими для людини природними компонентами – це означає що, Юнізол абсолютно безпечний і нешкідливий як на етапі утеплення, так і в конструкції вашого будинку або інших споруд.

Сипучі матеріали для утеплення фасаду – керамзит, пісок, тирса, вермикуліт, шлак, перліт, подрібнений пінобетон. Для проведення термоізоляції їх засипають між стіною і зовнішнім матеріалом для облицювання. Кожен з видів має свої особливості, наприклад, керамзит дуже легкий і пористий. Він буває трьох видів – пісок (до 5 мм); щебінь (роздутий) – від 5 до 40 мм; гравій округлої форми – від 5 до 40 мм. Розмір гранул вказує на сферу використання утеплювача.

Вермикуліт – це матеріал шаруватої структури, виробляється зі слюдової сировини. Він негорючий, екологічний і безпечний для здоров’я, забезпечує відмінну термоізоляцію: всього 5 см засипки цього утеплювача знижують втрати тепла на 80%, а 10 см зводять її нанівець.

Термольон і термоджут – екологічні матеріали . Вони виробляються з волокон льону зі спеціально збереженою трубчастою та пористою структурою. Завдяки природним властивостями матеріали забезпечують відмінну термоізоляцію, вбирають і віддають вологу, захищаючи будинок від підвищеної вологості і пари. Вони нетоксичні, гіпоалергенні, антистатичні, стійкі до органічних та хімічних сполук, не бояться температурних перепад. Бонусна властивість – здатність пригнічувати ріст грибка і плісняви. Термін служби – до 80 років.

Термопанель – це універсальна система обробки і утеплення фасадів ,  довговічна продукція, унікальна, має естетичний вигляд, витримує різкі перепади температур і вплив ультрафіолету, вологостійкість і пожежну безпеку, відповідна усім екологічним і гігієнічним нормам, що підтверджено сертифікатами якості продукції, декорує фасад.

Вибір матеріалів для утеплення стін – такий же важливий етап, як і їх укладання. Потрібно звернути  увагу на технічні характеристики утеплювачів, додаткових матеріалів і кріпильних елементів, враховується клімат, стан стін, естетична привабливості фасаду, посилення звукоізоляції.