Каша – сила наша!

Каша – сила наша!

Приготувати смачну кашу – ціле мистецтво, не дарма раніше цю справу довіряли спеціально навченим кашоварам.

Каші завжди були популярними серед нашого народу. Їх любили, шанували і постійно споживали у їжу. Адже каші дійсно дуже корисні як для нашого шлунку, так і для організму в цілому, оскільки вони містять вітаміни, мінерали і фіто-речовини.

 Учні групи КТ-27 на уроці виробничого навчання відпрацьовували тему: «Приготування страв з круп, макаронних виробів, бобових».

Під час виконання робіт учні самостійно та старанно виконували завдання по приготуванню каш різної консистенції: розсипчастих, в’язких, рідких, а саме: гречаної, рисової, пшоняної, манної, пшеничної, грибної чумацької, манної з яблуками, а також страву гуцульської кухні – банош.

Щоб каша вийшла смачна і корисна учні дотримувались її технології приготування, правил санітарії та гігієни та вимог щодо організації робочого місця.

Під час оформлення та презентації каш майбутні кухарі проявили креативність, фантазію та естетичний смак. Всі учні справились з роботою добре, отримали оцінки високого та достатнього рівня.

Залишається сказати лише одне, важливо не лише читати та пам‘ятати про корисні властивості каш, набагато важливіше включати до свого щоденного раціону хоча б одну з них. І тоді наш організм відплатить нам тією ж монетою.