Кондитер – це професія творча

Кондитер – це професія творча

Кондитер – це той чарівник, який створює казку та свято у вирі буденності, передає барви природи та свою фантазію у смачному солодкому диві.

Учнів групи КТ-26 Державного навчального закладу «Олександрійський  професійний ліцей» пройшли курс теоретичного та практичного навчання з професії кондитер  і приступили до виробничої практики на виробництві. Це виконання   на робочих місцях підприємства  усіх видів робіт, передбачених кваліфікаційною характеристикою професії, що дає змогу учням удосконалити уміння та навички здобуті на уроках теоретичного та виробничого навчання,  адаптуватися в трудових колективах та в недалекому майбутньому стати гідним професіоналом.

Учні  проходять виробничу практику на підприємствах міста. Одним із підприємств, є кондитерський цех  «Світанок», де учні розмальовують імбирні пряники кольоровою глазур’ю контури, виводили гарні літери, декорували солодкі сувеніри, виявляючи свою фантазію й творчу наснагу. Розпис імбирних пряників-це захоплюючий кулінарний шедевр.

Після закінчення виробничої практики учні групи продемонструють свої удосконалені та закріплені знання, уміння  та навички  під час проведення кваліфікаційних пробних робіт.

Професія кондитера досить універсальна, багатогранна та змістовна. Праця кондитера кропітка, потребує багато зусиль, натхнення та творчого пошуку.