Вільні творити майбутнє

Вільні  творити майбутнє

З 21 листопада 2015 року, відповідно до Указу Президента України від 13.11.2014 №872/2014, в Україні відзначається День Гідності і Свободи.

21 листопада тематична лінійка ліцею  до п’ятої  річниці Революції Гідності і Свободи була відкрита під гаслом «Вільні  творити майбутнє».

Класні керівники Шаповал Анна Володимирівна і Нога Валентина Михайлівна  разом з учнями групи Б-17 та колективом ліцею згадали  основні події тих буремних днів, переглянувши відеоролик  «Революція Гідності: як це було?»

Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян – справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною – ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам’ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну  –  власне життя.Учні групи  Б-17 прочитали поезії, присвячені героям Небесної Сотні та воїнам  АТО.  Ми – українці – свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Український народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка вийшла на Майдан і заявила, шо спроможна на захист своєї свободи, є велике серце і високий дух.Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян – справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною – ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам’ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну власне життя, тому переживаючи ті трагічні хвилини, учні ліцею та педагогічний колектив  вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України.

Народ мій є,

Народ мій завжди буде,

Ніхто не переможе мій народ!