А ви знаєте як захистити себе в Інтернеті

А ви знаєте як захистити себе в Інтернеті

Соцмережі

  •  Нам видається, що ми прямо не вказуємо свої думки та погляди, але існує таке поняття, як великі масиви даних. Аналізуючи навіть наші коментарі, соціальні мережі виводять портрет потенційного споживача Інтернет-послуг. Ми просто не усвідомлюємо, наскільки багато розповідаємо про себе. Будь-який коментар, будь-який лайк, будь-яка фотка чи наші контакти з якимись друзями – це все додає в скарбничку нашого портрету як користувачів.

Оновлення антивірусу

  • Антивіруси повинні постійно оновлюватися. Дуже часто ми можемо завантажити безкоштовний антивірус, а потім його не оновлювати. Якщо ви не оновлюєте антивірус, це означає, що зловмисники вже обійшли цю систему захисту. У вас може бути хибне відчуття, що ви захищені.

Чи можуть «чужі» читати листування у Viber?

  •  Viber вважається не найбільш надійним. WhatsApp набагато надійніший, ніж Viber. Viber – це продукт білоруської компанії, яка спочатку переїхала в одну із західних країн, а пізніше її купили японці. Viber зазначає, що частину серверів вони зберігають в Росії, тому є певна недовіра. Також це стосується шифрування інформації.

WhatsApp, Signal – це месенджери, які зашифровують інформацію таким чином, що навіть спецслужби не можуть її прочитати, тому що вона шифрується між двома користувачами.

Діти та Інтернет Діти є однією з найбільш уразливих груп. Вони дуже швидко починають користуватися Інтернетом, у них виробляються навички довіри. Коли Ви підліток, спілкування з такими ж підлітками може бути ускладнене, а в онлайні  набагато простіше. Звідси випливають певні загрози. Ви не знаєте, хто по той бік екрану. Це можуть бути злочинці, зловмисники. Тому дуже важливо не довіряти анонімним людям, які «стукаються» в друзі, просять зробити фотографію і відіслати. Це може бути цькування, шантажування. Хлопець з дівчиною можуть фліртувати, а потім обмінюватися інтимними фотографіями. Коли зловмисник, хлопець чи дівчина, отримують таку фотографію, вони пишуть, що покажуть всьому класу, всьому місту, якщо не заплатиш гроші.