Мікрогрін амаранту – тренд і користь

Мікрогрін амаранту – тренд і користь

У всьому світі спостерігається тенденція віддавати перевагу здоровому харчуванню та екологічно здоровій їжі. Тому мініатюрна зелень або мікрогрін амаранту є сьогодні одним з головних трендів здорової кулінарії.

   Сьогодні мікрозелень амаранту стала не просто прикрасою страв високої кухні, але і частиною політики багатьох ресторанів, які включають її в своє меню за порадами відомих експертів з харчування.  

   Так, мікрозелень можна вживати в їжу в сирому вигляді, робити основою салатів, доповнювати нею сендвічі, роли, а також мініатюрні листочки можуть бути подрібнені і додані в сік або смузі. Мікрозелень амаранту рекомендується використовувати в якості гарніру до піци, супів, омлету, каррі та інших теплих страв. Все це дає можливість підвищити естетичну привабливість і загальне враження від страви.

    Сьогодні ми, як майбутні кухарі з творчим підходом використовуємо мікрозелень амаранту для поліпшення візуальної привабливості своїх кулінарних страв. Micro Red Amaranth продовжує залишатися популярним завдяки своєму яскравому кольору.

    Тож на уроках виробничого навчання ми використовуємо ці рослини, щоб додати незвичайні аромати, кольори і креативне представлення до страв.

    Серед безлічі рецептів ресторанних страв для приготування  можна вибрати більш складні, але страви виглядають надзвичайно привабливо  і просто. Тож пропоную приготувати апетитну і корисну страву, використовуючи мікрогрін амаранту. 

Вітамінний міні-торт

 Інгрідієнти:
• 800 г авокадо;
• 40 г лимонного соку;
• 100 г зеленої цибулі;
• 250 г огірків;
• сіль і перець за смаком
• 600 г сирого лосося або лосося холодного копчення

• 50 г кропу;
• 200 г  мікрогріну амаранту.

Спосіб приготування:

Приготувати пюре з авокадо, викласти його в миску і змішати з лимонним соком, зеленою цибулею і огірком дрібно нарізаними.  Приправити до смаку сіллю і перцем. В окремій мисці змішати шматочки лосося з кропом і також приправити за смаком сіллю і перцем.

В кільцеву форму розміром 6-8 см викласти половину суміші авокадо і акуратно притиснути чайною ложкою,  поверх авокадо покласти суміш лосося і рівномірно розгладити. Ту частину пюре авокадо, що залишилася укласти зверху лосося і вирівняти верхівку. Вершини з гарніром прикрасити мікрозеленню амаранту  і посипати сіллю та перцем.