Засідання методичної комісії суспільно-гуманітарного циклу

Засідання методичної комісії суспільно-гуманітарного циклу

В Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» 15 квітня і 27 травня відбулись засідання методичної комісії (МК) суспільно-гуманітарного циклу.

Важливою частиною освітнього процесу було підведення підсумків. Тому на завершення незвичного 2019/2020 навчального року педагоги МК суспільно-гуманітарного циклу ці засідання провели онлайн через Zoom-конференцію.

Під час засідань були розглянуті питання:

1) Робота над самоосвітою викладачів МК з питання: «Інформаційна компетентність викладача».

2) Планування й проведення запланованих заходів у рамках тижня історії та правових знань, географії.

3) Аналіз результатів підсумкових зрізів знань (тестувань) за ІI семестр, виявлення утруднень учнів у засвоєнні програмового матеріалу та шляхи їх подолання.

4) Підсумки проведених тижнів.

5) Проведення семінару-презентації: “Презентація методичних ідей”(про аналіз та проведення підсумків роботи за рік, підготовка аналітичних матеріалів, творчих наробок, звітів, підсумкових матеріалів роботи над РНМП). Про самоосвіту педагога в умовах карантину на власному прикладі і прикладі своїх колег розповіла викладач-методист Кобелєва В.В., а голова МК Гетьманець О.О., звернула увагу на плідну працю педагогів під час карантину: опанування засобів, методів та інструментів дистанційного навчання, сервісів для комунікації між викладачем та учнями. Це був цікавий і корисний досвід.