Вибір професії – важливий крок у майбутнє

Вибір професії – важливий крок у майбутнє

Майбутня професія – це фаховий вибір кожної людини, який в подальшому дає можливість реалізувати себе не лише як особистість, але і як професіонала. Сьогодення несе з собою різноманітний список професій, котрі кожен з нас обирає за своїми здібностями та нахилами, перспективами чи поглядами батьків, тому важливо не помилитись з вибором і розпочати навчатися тому до чого «лежить душа». Тож учні групи К – 31 зробили свій вибір, прийшли навчатися в наш ліцей обравши професію «Кухар, кондитер».

Сучасний кухар – це в першу чергу творець  прекрасного, смачного, привабливого, це винахідник  який все життя перебуває в пошуку для того, щоб творити, вигадувати нові мікси і смаки. Кондитер – це професійний кухар, але його майстерність цілком присвячена створенню десертів, випіканню тортів, тістечок, різноманітної випічки та інших кондитерських виробів. У цьому мистецтві необхідна особлива смакова пам’ять, відмінне відчуття запахів, витончений смак і  величезне творча уява.  

Взагалі професія кухар, кондитер дуже творча та цікава і потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей, але й багатьох знань та вмінь.  Тому на протязі чотирьох років  наші майбутні кухарі та  кондитери  будуть  поетапно отримувати професійно – теоретичні знання та  закріплювати їх на уроках виробничого навчання, які будуть проходити в кухні-лабораторії нашого ліцею. Учні будуть самостійно під керівництвом майстра виробничого навчання  вчитися працювати на електрообладнанні,  користуватись сучасними  гаджетами, девайсами, втілювати в роботу новітні технології та  проявляти свої креативні ідеї.  Але все це попереду і майбутні фахівці обов’язково з цим впораються для того, щоб здійснити свою мрію і дійти до кінцевого результату – здобути освіту та отримати диплом кваліфікованого робітника.