Як обрати колісні диски для автомобіля?

Як обрати колісні диски для автомобіля?

      Колесо, мабуть, найдавніший винахід людства. Найперші колеса були зроблені з каменю, але вони були дуже важкі і крихкі. У сучасному світі виробники не обмежуються сталлю, існує безліч всіляких легких сплавів, які надають автомобільним дискам ряд корисних переваг.

 Адже правильно вибрані автомобільні диски – це запорука вашої безпеки.

     Усім звичний зварний сталевий диск або штампований. Такі диски міцні, але легко деформуються і мають велику вагу. Сталеві диски зазвичай ідуть у базовій комплектації автомобіля. Вони не можуть порадувати нас своїм дизайном: цього не дозволяє конструкція. Для того, щоб надати таким дискам естетичного вигляду, застосовують пластикові ковпаки. З недоліків сталевих дисків варто відзначити високу схильність до корозії. Плюси – невелика ціна, сталевий  диск легко прокатати в спеціалізованих майстернях і він буде як новий.

      Легкосплавні диски мають меншу вагу, відповідно під час руху на таких дисках знижується витрата палива. Такі диски діляться на литі і ковані. Литі диски виготовляються методом лиття під тиском. З переваг варто відзначити, що в основі сплаву застосовується алюміній – дуже легкий і корозійно стійкий метал. Литі диски так само мають досить невисоку ціну, але головний недолік – вони тріскаються. Якщо ви пошкодили литий диск і він тріснув, ремонту він вже не підлягає, тільки заміні.

     Ковані легкосплавні диски найлегші, міцніші і дорожчі на сьогоднішній день. Дорожнеча таких дисків обумовлена тим, що для їх виробництва потрібно багато важких технологічних процесів. Міцність таких дисків перевищує за характеристиками сталеві. Ковані диски витримують сильні удари, їх практично неможливо деформувати, швидше вийде з ладу підвіска автомобіля. Висока міцність таких дисків обумовлена тим, що вони мають шарувату структуру металу. З недоліків, крім високої ціни, варто відзначити невеликий вибір дизайну, так як для зовнішнього вигляду використовується механічна обробка.       Отже, якщо ви не гонщик, володієте невеликим бюджетом і дороги у вашому місті неякісні, то краще використовувати сталеві диски з декоративними ковпаками. Якщо для вас важливий зовнішній вигляд автомобіля і ви любитель великих швидкостей, вам підійдуть литі легкосплавні диски, але варто бути готовим до того, що якщо ви пошкодили диск, доведеться купувати новий. Ковані диски більше підходять для спортивної  їзди. Зважаючи на свою дорожнечу, такі диски можуть дозволити собі небагато водіїв, але через свої унікальні властивості вони коштують своїх грошей, можна сказати, купуєш раз і назавжди. Тому вирішуйте самі, які диски ви оберете для свого автомобіля.