“Солодка професія” – кондитер
Кондитер створює дуже багато виробів кондитерського мистецтва на всі випадки життя, але це вимагає як художнього таланту, так і якісного їх приготування.
Кондитери повинні вміти працювати ефективно і самостійно, виявляти ініціативу, при цьому не забуваючи про якість продукції, ергономічність, санітарно-гігієнічні правила і стандарти безпеки.
Кондитер – повинен мати не лише естетичний смак та художні здібності, але й багато знань, вмінь та навичок.
Саме такі знання та уміння отримали учні групи КТ-27 на уроках виробничого навчання відпрацьовуючи тему: «Приготування тістечок і тортів масового попиту».
При відпрацюванні теми уроку виробничого навчання: «Приготування пісочних тістечок», учні навчилися готувати пісочний кошик з желе та фруктами, пісочний кошик з кремом, пісочний кошик з варенням, пісочний кошик з фруктовою начинкою та крихтами, дотримуючись необхідних технологічних операцій.
Під час оздоблювання тістечок учні проявили художні здібності, творчість, фантазію та креативність. Всі учні підійшли відповідально до виконання виробничих завдань і отримали оцінки високого та достатнього рівня.