Організація та проведення обласного Конкурсу дитячого малюнку

Організація та проведенняобласного Конкурсу дитячого малюнку

На виконання листа департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 24.11.2020 №35-12/3256/0.35 «Про організацію та проведення обласного Конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей»» та наказу Управління Держпраці у Кіровоградській області від 16.11.2020 №1204 з нагоди відзначення 28 квітня Дня охорони праці в Україні у 2021 році з метою популяризації виховання культури безпечної праці на виробництвах України у молодого покоління, як майбутніх роботодавців та працівників, а також популяризації превентивних методів запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням з 26.11.2020 до 15.02.2021 року в ліцеєві проводиться І етап обласного Конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

Всі навчальні групи ліцею повинні взяти участь у цьому конкурсі. Учні, роботи яких посядуть І, ІІ та ІІІ місця, будуть нагороджені грамотами та призами.

Положення про обласний Конкурс дитячого малюнка
«Охорона праці очима дітей» з нагоди відзначення Дня охорони праці в Україні у 2021 році

Конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» (далі – Конкурс) проводиться з нагоди відзначення Дня охорони праці в України. Це свято відзначається щорічно 28 квітня – у Всесвітній день охорони праці, згідно Указу Президента України від 18 серпня 2006 року №685/2006.

1. Цілі та завдання Конкурсу

  1. Головною метою Конкурсу є привернення уваги суспільства, зокрема дітей і молоді, до питань охорони праці.
  2. Основними завданнями Конкурсу є:
  3. формування свідомої позиції молоді щодо значення та місця здорових і безпечних умов праці у різних сферах суспільного життя;
  4. акцентування уваги дітей та молоді як майбутніх працівників на виробничих небезпеках та ризиках;
  5. профілактика виробничого травматизму шляхом наголошення на важливості формування високої культури безпеки праці та оцінювання ризиків, що супроводжують трудову діяльність дорослих;
  6. активізація творчого потенціалу дітей та молоді, сприяння розвитку дитячої творчості;
  7. виявлення, відбір та підтримка талановитої молоді.

2. Організація Конкурсу

  1. Конкурс організовується і проводиться Управлінням Держпраці у Кіровоградській області.
  2. Конкурс проводиться щороку в два етапи:
  3. перший етап Конкурсу: відбірковий регіональний тур листопад 2020 року – лютий 2021 року;
  4. другий етап Конкурсу: фінал та оголошення переможців в області березень – квітень 2020 року:

3. Умови участі в Конкурсі

  1. Учасниками Конкурсу є учні, вихованці, слухачі середніх загальноосвітніх шкіл, коледжів, училищ, зокрема й художніх, позашкільних навчальних закладів, трьох вікових груп:

перша група – автори робіт віком від 6 до 10 років;

друга група – автори робіт віком від 11 до 14 років;

третя група – автори робіт віком від 15 до 18 років.

  • Конкурс проводиться за напрямом художньої творчості – малюнок.
  • Конкурсні роботи мають висвітлювати тему охорони праці та промислової безпеки, а саме: безпечного ведення робіт у вугільній, деревообробній промисловості, сільському, лісовому та ліфтовому господарствах, медичній сфері, будівництві, на транспорті тощо
  • Приймаються лише індивідуальні оригінальні авторські роботи,  відповідають умовам Конкурсу.
  • Авторські роботи, надіслані на Конкурс, не рецензують і не повертають авторам. Наданням авторської роботи на Конкурс автор підтверджує цілковиту  згоду з умовами Конкурсу та вимогами до Конкурсу, а також надає свою згоду на відчуження  авторського права, використання матеріального об’єкту і виключного  права на конкурсну роботу з передачею його у власність Управління Держпраці у Кіровоградській області та ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці» без будь-яких претензій щодо порушення майнового авторського права надалі.
  • Роботи можуть бути використані Управлінням Держпраці у Кіровоградській області та ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці » для виготовлення друкованої продукції  та тиражування під час організації конференцій, семінарів, нарад, презентацій, виставок, для реалізації на благодійних  аукціонах, транслювання на телебаченні та  передачі до  дитячих  будинків, реабілітаційних центрів, соціальних закладів тощо.

4.Вимоги до малюнків

  1. На Конкурс подають малюнки у довільній графічній, живописній формах виконані олівцями, олійними, акварельними фарбами чи гуашшю.
    1. Розмір роботи не повинен бути більшим за формат А-2.
    1. Роботи не повинні оформлятися рамкою, паспарту, наклейками тощо.
    1. На зворотному боці кожної конкурсної роботи (або додатком до роботи) необхідно зазначити розбірливо українською мовою:
  2. назву роботи;
  3. прізвище, ім’я, по батькові та дату народження автора;
  4. місце проживання (повну адресу) автора, контактний телефон, електронну адресу;
  5. сферу діяльності батьків;
  6. назву навчального закладу;
  7. прізвище, ім’я по батькові методичного керівника.

5.Критерії оцінювання конкурсних робіт

1. Конкурсні роботи оцінюються за такими критеріями:

  1. відповідальність роботи тематиці Конкурсу;
  2. актуальність теми;
  3. практичне значення;
  4. втілення творчої ідеї та задуму автора;
  5. оригінальність та оформлення;
  6. ступінь самостійності автора у виконанні роботи.
  • Відбіркові регіональні  тури Конкурсу (І етап)

1.Відбірковий тур обласного Конкурсу проводяться впродовж листопада 2019 року – лютого 2020року.

2. Конкурс проводиться за участю місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, Федерації профспілок області, робочих органів управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в області, дитячих та молодіжних громадських організацій, благодійних фондів, мереж та об’єднань, які працюють із загальноосвітніми та позашкільними навчальними закладами, дітьми, молоддю та вчителями, а також усіх, хто опікується питаннями виховання свідомо-активної молоді в районі, області та хто небайдужий до питань охорони праці.

  • Конкурсні роботи для підбиття підсумків Конкурсу надсилаються учасниками до Управління Держпраці у Кіровоградській області не пізніше 15 лютого 2019 року за адресою: 25006 м. Кропивницький, вул. Дворцова, 24. Конт. тел: 32-04-30, 32-02-72, 32-02-03.

Малюнки приймаються інженером з охорони праці Валентович Л.В. для подальшого розгляду журі І етапу конкурсу

Склад журі  І етапу обласного Конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей»

КОБЕЛЄВА Віта Валеріївна                      – заступник директора з ВР

ВАЛЕНТОВИЧ Людмила Всеволодівна   –  інженер з охорони праці МОСІЯШ Олена Миколаївна           –  керівник гуртка ФОМЕНКО Валентина Вікторівна  – голова профспілкового комітету ДНЗ «ОПЛ».