Засідання методичної комісії природничо-математичного циклу

Засідання методичної комісії природничо-математичного циклу

01 грудня 2020 року відбулося чергове засідання методичної комісії природничо-математичного циклу, на якому його голова Клішанець Сергій Валерійович звернув увагу на низку питань, а саме: про аналіз участі учнів в олімпіадах з базових дисциплін; про підсумки тижня інформатики; про обмін досвіду з теми: «Інформатизація освітнього процесу на уроках природничо-математичних дисциплін».

Клішанець С.В. ознайомив присутніх з тим, що відповідно до наказу директора департаменту освіти і науки Кіровоградської державної адміністрації № 373-од від 13.11.2020 року «Про відміну олімпіад та проведення конкурсів в он-лайн режимі» олімпіади і конкурси в ліцеї проводились у режимі он-лайн. Крім того, викладачами інформатики Барановською Т.І. та Рітченко О.Є. були зареєстровані учні у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді з навчальних дисциплін за допомогою освітнього проекту «На Урок». Учні, які прийняли участь в олімпіаді «Осінь-2020» отримали сертифікати та  учні-переможці – Дипломи II і III ступенів.

З презентацією про підсумки тижня інформатики виступили Барановська Т.І. та Рітченко О.Є.Заходи тижня були спрямовані на: розвиток творчої фантазії; логічного мислення; вміння орієнтуватися в інформаційному просторі та вміння швидко знаходити відповіді на поставлені запитання. Уся інформація Тижня розміщена на Google-дисці в папці Тиждень інформатики.

Далі, було розглянуто питання щодо обміну досвіду з теми: «Інформатизація освітнього процесу на уроках природничо-математичних дисциплін», а саме які кращі онлайн-ресурси та платформи, що допоможуть отримати максимальну користь від навчання.

На останок, методист ліцею Барановська Т.І. нагадала, що педагогічні працівники щорічно повинні набувати нових та вдосконалювати раніше набуті компетентності у межах професійної діяльності.