Поради автомобілістам

Поради автомобілістам

Які елементи й вузли потребують огляду та обслуговування?

Насамперед вам варто приділити увагу наведенню чистоти як у салоні, так і зовні. Подбайте про комфорт. Також особливу увагу приділіть гумі та усуненню різних дрібних неполадок. Поговоримо про це докладніше.

Наведення чистоти

Проведіть генеральне прибирання. Рекомендується ретельно просушити салон і багажник автомобіля, включаючи місця під килимками, підлогою багажника та автомобільними сидіннями. Приберіть застарілі плями на оббивці, дверях, стелі тощо.

Більшість плям легко усунути своїми руками за допомогою побутових хімічних засобів. У деяких випадках буде досить простого мильного розчину і щітки. Головне не лінуватися і ретельно відтерти бруд всюди, де він накопичився. Зробити прибирання швидше і якісніше допоможе автомобільний пилосос, він легко може прибрати пил, пісок, крихти, шерсть та інший бруд, навіть в самих важкодоступних місцях.

Створення комфортних умов у салоні

Якщо ваш автомобіль вже досить старий проведіть роботи по поліпшенню акустичного комфорту. В торпедо й автомобільних дверях виконайте звукоізоляцію, усуньте шум і скрипи, які дратують під час їзди по нерівній дорозі. Використання сучасних вібро- і шумоізоляційних матеріалів в салоні дозволить досягти дуже хороших результатів, в машині пропадуть сторонні звуки, стане затишніше і комфортніше, підвищиться якість аудіо.

Перевірка стану гуми

Напередодні зміни сезону — саме час подбати про колеса, точніше, перевірити стан другого комплекту гуми. Оцініть робочий стан вентилів, подивіться, чи немає в протекторі проколів, цвяхів, дрібних камінчиків тощо. Уважно подивіться на боковини, там не повинно бути поривів і порізів. Якщо другий комплект покришок ви зазвичай зберігаєте на власних дисках, то огляньте їх на предмет пошкоджень фарби та корозії. Якщо є необхідність, то лакофарбове покриття треба відновити. Це легко зробити самому в гаражі. В ідеалі добре б перевірити балансування коліс, проте зробити це самотужки складно, тому краще цю процедуру провести на СТО.

Усунення дрібних неполадок

Підв’яжіть джгути дротів, які обірвалися, треба очистити та вимити двигун, наведіть порядок в підкапотному просторі. Якщо спостерігається підтікання рідин, усуньте цю проблему. Все це дуже легко зробити самостійно. Не лінуйтеся в догляді за власним автомобілем, щоб він був завжди справний, оновлений та охайний.