Обласні педагогічні читання –2021

Обласні педагогічні читання –2021

21 січня 2021 року в онлайн форматі відбулися обласні педагогічні читання, як один із заходів з удосконалення педагогічної майстерності педпрацівників, направлений на відкритий обмін досвідом  з навчання та виховання здобувачів освіти з теми «Всебічний погляд на роботу закладів професійної (професійно-технічної) освіти: нові можливості та вимоги сьогодення», які об’єднали широку аудиторію педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти Кіровоградщини.

Готуючись до обласних педагогічних читань викладачі та майстри виробничого навчання прагнули узагальнити та продемонструвати власний досвід роботи з теоретичної та професійно-практичної підготовки здобувачів освіти в умовах дистанційного та змішаного навчання у ліцеї. Виступаючими були запропоновані ефективні сервіси та технології для організації такого навчання.

В ході обласного методичного заходу викладачі та майстри виробничого навчання ліцею презентували свій досвід з таких питань:

  1. «Дистанційне навчання та цифрові компетентності педагога – реалії сьогодення та вимоги майбутнього»

Доповідач: викладач Руденко А.В.

2. «Сучасні стратегії використання ІТ-контенту на уроках української мови та літератури».

Доповідач: викладач Мітюшкіна А.В.

3. «Методи візуалізації на уроках виробничого навчання»

Доповідачі: майстри в/н Біджакова В.В. і Бондаренко О.Є. Освітяни нашого навчального закладу поділилися своїм досвідом та ідеями вирішення актуальних питань щодо проведення цікавих уроків з теоретичного та виробничого навчання в умовах карантину. Так, виступаючи на прикладі особистої роботи, переконливо довели, що це ефективний, простий та зручний спосіб спілкування педагогічних працівників і учнів; представили сучасні освітні ресурси та онлайн-сервіси для забезпечення якісної підготовки кваліфікованих робітників; поділилися досвідом використання ІТ-контенту на уроках; підкреслили важливість освіти здобутої в умовах дистанційного навчання.