ВИПАДКОВА ЗУСТРІЧ З ГАРНОЮ КНИГОЮ МОЖЕ НАЗАВЖДИ ЗМІНИТИ ДОЛЮ ЛЮДИНИ

ВИПАДКОВА ЗУСТРІЧ З ГАРНОЮ КНИГОЮ МОЖЕ НАЗАВЖДИ ЗМІНИТИ ДОЛЮ ЛЮДИНИ

Згідно річного плану роботи навчального закладу та з метою розвитку знань, умінь, творчих здібностей здобувачів освіти у ліцеї з 01 по 05 березня 2021 року під гаслом “Випадкова зустріч з гарною книгою може назавжди змінити долю людини” (Марсель Прево) та присвячений Книгам-ювілярам 2021 року проходив Тиждень зарубіжної літератури. Здобувачі освіти І та ІІ курсів взяли активну участь у всіх запланованих заходах.

 В понеділок була організована віртуальна мандрівка “Книги-ювіляри 2021”. Учні з плакатів, розміщених на стенді, ознайомилися з книгами та їх авторами, які відзначають свої ювілеї в цьому році. Наприклад,

  • 130 років від публукації книги А.Конан Дойла «Пригоди Шерлоха Холмса», яка започаткувала серію повістей і оповідань про Шерлока Холмса.

Будь-який злочин легко розкриє.

Чим справа складніша, тим міцніше  азарт!

Метод дедукції вжити уміє

Детектив він найкращий, і це вам не жарт!

  • 190 років від закінчення написання В.Гюго роману «Собор Паризької Богоматері»

Горбун Квазімодо зітхає до рання.

Горб давить на плечі, на серце-кохання!

Яка ж недосяжна, як в небі зоря,

Граційна й легка Есмеральда твоя!

Також, була проведена вікторина “Письменники і книги”, в якій взяли участь учні групи ШЛП-6.

Вівторок був присвячений 130 річчю від публікації книги А.Конан Дойла «Пригоди Шерлоха Холмса». В цей день учнями групи К-30 та К-31 оформлена тематична виставка, присвячена цій даті. Також проведена гра “Уяви себе на місці детектива”. Учні мали можливість скласти досьє на Шерлока Холмса,написати оголошення про відкриття детективного агентства, відгадати філворд та анаграму “Літературний детектив”.

Середа присвячена Дню письменника. В це свято письменники отримали поздоровлення від класиків світової літератури, афоризми яких підібрали учні групи ШЛП-5. А також учні, користуючись онлайн-ресурсами для створення мемів, створювали меми з теми “У нас час тільки одиниці читають книги”.

Четвер відзначав 420 річницю з написання трагедії В.Шекспіра “Гамлет”.  В цей день відбувався розважальна мандрівка “Хто написав трагедію “Гамлет”?”. Під час якої учні, разом з викладачем, мандрували версіями та припущеннями авторства цієї п’єси. Також учні могли виявити свої знання під час інтерактивної гри “Цікавий Шекспір”.

В п’ятницю ми святкували 55 річчя з дня першої публікації роману М.Булгакова “Майстер і Маргарита” . Цей день був дуже насичений натхненням і творчістю учнів, які створювали лепбуки, буклети, постери, присвячені цьому роману. Відзначились учні ІІ курсів і у онлайн грі “Дошка детектива”, в якій треба було зіставити назву книги та його автора. Протягом п’яти днів учні демонстрували творчі здібності, ерудицію, брали активну участь у On-line іграх, розгадували філворди. анаграми, разом з викладачем створювали буклети, меми, довідалися цікаву інформацію про те, що і у літературних творів та їх героїв, як і у людей, теж є дні народження.