На крилах поезії

На крилах поезії

Весна багата на свята  для любителів поезії  та читання. Одним з них є Всесвітній день поезії, який відзначається  21 березня з 1999 року за рішенням  30 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО.

Цей День, вважає ЮНЕСКО, покликаний послугувати створенню у засобах масової інформації позитивного іміджу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого людям.

Найдавніші вірші, за твердженням істориків, були написані ще в 23 столітті до нашої ери принцесою Ен-Хеду-ана .Принцесу вважають найбільш раннім автором, відомим по імені, а також першої поетесою. Стало відомо, що перші словники рим з’явилися ще в середньовіччі. Цікаво  є те що, весь Коран побудований на римах. Як одного разу висловився Сальвадор Далі перший, хто порівняв щоки юної дівчини з трояндою, був поетом.

До Всесвітнього дня поезії ми підготували для вас віртуальну виставку «На крилах поезії», де представлені вірші українських поетів, які читають і знають у всьому світі. А перейшовши за QR кодом, ви отримаєте бонус. Тож нехай поезія надихає та дарує вам крила. https://bit.ly/3bX5B6p