Пробна кваліфікаційна робота з професії

Пробна кваліфікаційна робота з професії

По закінченню виробничої практики  в групі КТ-28, які навчаються за професією «Кухар, кондитер» відбулися кваліфікаційні пробні роботи. Здобувачі освіти демонстрували свої знання та уміння з професії кухар, кваліфікація – кухар третього розряду.

Під час виконання кваліфікаційних пробних робіт майбутні кухарі готували супи, страви з круп, макаронних виробів, бобових та яєць. Здобувачі освіти готували  страви, як української так і національної кухні.

Кращими стравами були  борщ український з пампушками, зелений борщ, юшка локшина домашня, мисливська юшка, крем-суп з зеленого горошку, цибулевий суп. А також були представленні деруни по-селянськи, ковбаса картопляна, вареники з картоплею та печінкою, вареники з сиром, лазанья, канеллоні, гратен, хінкалі, пельмені, равіолі.

Невичерпну фантазію та естетичний смак демонстрували здобувачі освіти під час оформлення страв, а також показали справжній креатив у використанні додаткових компонентів оздоблення.

Перший етап практичного навчання завершено, попереду наступний. Здобувачі освіти на другому етапі навчання будуть здобувати кваліфікацію кондитера третього розряду. Саме на цьому етапі навчання є можливість творити та готувати справжні шедеври.

 Під час іспиту продемонстрували свої практичні та теоретичні знання, уміння та навички які вони здобували на уроках виробничого навчання  та закріплювали під час проходження виробничої практики на підприємствах міста. Згідно переліку завдань пробних кваліфікаційних робіт  учні виконували роботи  різної складності, демонструючи набуті професійні навички, прийоми по приготуванні страв, проявляли фантазію та естетичний смак при оформленні страв та складанні композицій з овочів. При обговорюванні були відміченні кращі роботи учнів.