Допоки жива людська пам’ять, цю трагедію слід згадувати із соромом і жахом

Допоки жива людська пам’ять, цю трагедію слід згадувати із соромом і жахом

24.09.2021 року учні групи ШЛп-5 долучилися до вшанування пам’яті трагедії  Бабиного Яру.

Під час виховного заходу учні розкрили суть трагедії, пояснили її вплив на долю людства, сформували історичну пам’ять сучасників, формували в учнів усвідомлення того, що мир, життя і злаго­да між людьми — найвищі на землі цінності, та виховували почуття патріотизму й національної свідомості.

«Допоки жива людська пам’ять, цю трагедію слід згадувати із соромом і жахом». Людство мусить не забувати про мільйони ні в чому неповинних євреїв і представників інших меншин, про чоловіків, жінок і дітей, яких було знищено варварськими методами, і віддавати їм належну шану. У ті часи понад півтора мільйона українських євреїв було знищено нацистами .

Ми згадуємо Бабин Яр, тому що хочемо, щоб всі почули правду про мужніх борців з нацизмом, щоб із вірою та надією дивитися у майбутнє.

Ми згадуємо Бабин Яр, тому, що це була трагедія всього українського народу. Бабин Яр болітиме нам до скону. Бабин Яр болітиме нашим дітям, нашим онукам, нашим правнукам. Бабин Яр – це наш вічний біль. Бабин Яр – це наша незагойна рана.