Здобуття кваліфікації штукатур 3 розряду

Здобуття кваліфікації штукатур 3 розряду

Учні групи ШЛп – 6, які навчаються за професією «Штукатур, лицювальник-плиточник», виконували кваліфікаційну пробну роботу, здобуваючи кваліфікацію штукатура третього розряду.

Під час кваліфікаційної пробної роботи учні виконували такі завдання: зачистка  й підмазування плит та блоків вентиляційних коробів, проведення розмітки поверхонь, установка марок і маяків, розкройка та закріплення  гіпсокартонних листів, і на завершення  виконували оздоблення по гіпсокартону на вертикальній та горизонтальній поверхні.   

В процесі виконання завдань учні підготовлювали вертикальні та горизонтальні поверхні, готували розчини за заданим складом, потім наносили розчин на різні поверхні, після розрівнювали та затирали його. Оштукатурювання поверхонь виконували традиційними та сучасними матеріалами. Всі учні під час виконання завдань проявили самостійність, творчість, фантазію до своєї роботи. Вони вдало застосовували набутті знання та уміння, передові методи і прийоми роботи, новітні матеріали оздоблення поверхонь.