Краса української вишиванки

Краса української вишиванки

В травні ми відзначаємо багато важливих дат для України. Не останнє місце серед  травневих свят  займає Всесвітній день вишиванки.  Вишиванка  для українців – це не тільки прадавня частина гардеробу, що передавалась нащадкам та служила оберегом для його власника. Сьогодні особливо, як і колись, вишита сорочка є для нас надважливою річчю.

А знали ви, що в минулому вишита сорочка була підставою для цькування, що вона рятувала в часи голодомору  (її обмінювали на хліб), її  навіть  закопували в землю, аби зберегти для майбутніх поколінь, бо вважалась найдорожчим предметом в родині? 

Вперше відзначили у 2006 році в Чернівцях. Студентка місцевого університету запропонувала своїм друзям прийти на лекції у вишитих сорочках. Ідею несподівано підтримали всі студенти університету та викладачі. Кілька років свято відзначали тільки в Чернівцях, а потім традиція почала поширюватися в інших містах України. А ще вишиванка – це красиво, сучасно та модно. Саме красі вишиванки присвячено наш захід «Краса української вишиванки». Тож запрошуємо вас познайомитися з красою вишиванки.

(https://bit.ly/3lbvDa3)