Тиждень інформатики

Тиждень інформатики

У Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» в листопаді пройшов тиждень інформатики, який проводився у дистанційному форматі.

У рамках Тижня було проведено цікаві і змістовні заходи спрямовані на логічне мислення учнів, розвиток творчої фантазії, вміння орієнтуватися в інформаційному просторі та швидко знаходити відповіді на поставлені запитання, формування відповідальності і креативності.

Під час тижня проводилось безліч заходів, основними завданнями яких було розвинути в учнів бажання удосконалюватися у вивченні інформатики як дисципліни, викликати цікавість до матеріалу, що вивчається на уроках, пов’язати його вивчення із життям, розглянути у яких життєвих ситуаціях можна використовувати отримані знання і розвивати основні предметні компетентності та навички.

Перейшовши за відповідним посиланням через QR-код учні могли за допомогою відеороликів, презентацій, тестувань, ребусів, загадок, кросвордів взяти участь в онлайн-інтерактиві і конкурсі на найкращий малюнок «Намалюй за допомогою онлайн редактора», випробовувати себе у знаннях з безпеки Інтернету, пройшовши тестування і прийняти участь з інформатики в інтернет-олімпіаді «Осінь – 2022» та у Міжнародному конкурсі з інформатики та комп’ютерного мислення «Бобер-2022», який щорічно проходить і в Україні, починаючи з 2007 року, коли наша країна вперше взяла участь у роботі щорічного зібрання Міжнародної Спільноти «Бобер». Правильно організований тайм-менеджмент та зміна діяльності під час тижня дозволили сприяти розвитку позитивної мотивації здобувачів освіти до вивчення предмету.