Використання краєзнавчого аспекту при викладанні історії України

Використання краєзнавчого аспекту при викладанні історії України

26 жовтня 2022 року відбувся Всеукраїнський вебінар з проблеми «Використання краєзнавчого аспекту при викладанні суспільнознавчих дисциплін», у якому взяв участь викладач історії Ковальчук Олександр Григорович.

Проблема використання краєзнавчого матеріалу у процесі вивчення історії України є актуальною і важливою. «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» ‒ говорить народна мудрість. 

Ковальчук О.Г. висвітлив учасникам Всеукраїнського вебінару тему: «Січові стрільці в армії УНР та на теренах Єлисаветградщини», де розкрив у своєму виступі малодосліджені сторінки історії рідного краю. У ході заходу була презентована інформація щодо чотирьох військових підрозділів, які використовували назву «січові стрільці» під час Української революції 1917-1921 років, озвучена Присяга Українських Січових Стрільців та відзначено, що влітку 1918 року на Єлисаветградщині перебували Українські Січові Стрільці, а саме: представники легіону УСС на чолі з Василем Вишиваним. Була згадана сучасна пісня у виконанні Андрія Хливнюка (Бумбокс) – «Червона калина».