Спалені полинем

Спалені полинем

Україна щорічно 14 грудня відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Відповідний Указ № 945/2006 «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» підписано Президентом України 10 листопада 2006 року.

Саме цього дня, в газеті «Правда» було надруковано повідомлення про прийняття держкомісією в експлуатацію комплексу захисних споруд. І тоді в 1986 році учасники ліквідації зібралися разом, щоб відзначити свою першу перемогу.

Щоб вшанувати пам’ять ліквідаторів тої страшної трагедії бібліотекарями ліцею було підготовлено віртуальний інформаційний плакат «Спалені полинем», де представлена література про подвиг ліквідаторів, історії людей, яким прийшлося покинути свій дім. Детальніше:

https://view.genial.ly/63996fb6bb8c4d001a8985f8/interactive-image-interactive-image Вже 38 років минуло від дня трагедії, наслідки якої ми відчуваємо і, вочевидь, відчуватимемо ще багато років. Але ми повинні завжди пам’ятати про героїв атомного фронту, які ціною власного життя зберегли наші.