Цифровий кейс викладача інформатики

Цифровий кейс викладача інформатики

19 грудня 2022 року відбувся Всеукраїнський вебінар на тему «Сучасні технології навчання у професійній освіті: практичні кейси», у якому взяла участь викладач інформатики Державного навчального закладу «Олександрійський професійний ліцей» Тетяна Барановська.

Барановська Т.І. поділилась з учасниками Всеукраїнського вебінару інформацією щодо використання цифрового кейса викладача інформатики через практичне застосування різних онлайн вправ, тестів та завдань через інтернет-ресурси та сервіси. Педагог використовує у своїй практиці віртуальну-дошку Padlet, де розміщує різноманітні завдання. Особливу увагу приділено створенню тестів для перевірки знань за допомогою онлайн-сервісів OnlineTestPad, ТОВ «На Урок», ТОВ «Всеосвітата», «Quizizz» та Google-форми.
Розглянуто «живу книгу» з теми «Графічний дизайн», яка створена на безкоштовній платформі Ourboox та може включати в себе текст, зображення, відео, картинки, ігри, пазли та ін.
У ході заходу презентовано створення візуального контенту та інфографіки (процес побудови графічного образу даних) за допомогою таких сервісів: piktochart, venngage, easel.ly, які просто і зрозуміло розповідають про складне та демонструють закономірності, які важко вловити в тексті або в таблиці з цифрами.

Дана інформація допоможе доповнити знання якісними прикладами та акцентами, на що слід звернути увагу в умовах сьогодення.