ХХІІІ Міжнародний конкурс української мови ім. Петра Яцика

ХХІІІ Міжнародний конкурс української мови ім. Петра Яцика

Сьогодні українська мова – це не просто один із зв’язуючих ланцюгів, який будує нашу націю; сьогодні українська мова – це мова нескореної нації, яка відстоює свою гідність та незалежність.

    У І етапі Конкурсу брали участь талановиті учні І-ІІІ курсів Державного навчального закладу «Олександрійский професійний ліцей».

Завдання І етапу конкурсу, які розробили викладачі, відповідали вимогам програми. Тематика творчих завдань була спрямована не тільки на виявлення певних знань, практичних навичок, а й на утвердження духовних цінностей, сімейних традицій, любові до рідного міста чи села, бережливого ставлення до природи.

    Члени журі оцінили творчі роботи учасників відповідно до їхньої специфіки, складності, обсягу з урахуванням творчих здібностей, володіння художнім словом, мовно-літературної підготовленості. Переможцем стала Альшанова Анастасія (група К-33, І курс), яка взяла участь у ІІ (обласному)  етапі Конкурсу.

      З нагоди Дня української писемності та мови крім Конкурсу відбулася низка заходів. Зокрема, в кабінеті української мови і літератури, була організована книжково-ілюстративна виставка «Я розмовляю українською мовою», члени літературного гуртка «В чарах слова» презентували свої власні твори «Перші проби пера».

Вперше Конкурс ім. Петра Яцика був проведений у 2000 році, маючи на меті піднесення престижу української мови серед молоді та утвердження її державного статусу. Відтоді Конкурс відбувається щорічно, відзначаючи кращих знавців української мови з-поміж учнів, здобувачів освіти професійно-технічних та вищих навчальних закладів як України, так і зарубіжних країн.

Цінуй українську мову!