Звіт Тиждень зарубіжної літератури “Читання для розуму – те ж саме, що фізичні вправи для тіла ”.

Звіт Тиждень зарубіжної літератури “Читання для розуму – те ж саме, що фізичні вправи для тіла ”.

З метою ціннісного ставлення до літератури та  книги в Державному Навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» з 13 по 17 лютого 2023 р. відбувся Тиждень зарубіжної літератури. Гасло тижня:  «Книга оживає завдяки читачеві. Саме він вдихає в розповідь життя, створює у себе в голові уявний світ, в якому існують персонажі» (Гійом Мюссо)

Викладачем зарубіжної літератури, Ларисою Павлютенковою, були залучені учні І-ІІ курсів, які мали можливість ближче доторкнутися до шедеврів зарубіжної літератури.

 Відкриття тижня розпочали з лінійки під гаслом “ Читання для розуму – те ж саме,  що фізичні вправи для тіла ”; літературного  вернісажу «Книги-ювіляри 2023» ;  калейдоскопу цікавих думок в “Інстаграмі” – “Зарубіжна література і Я”

         У вівторок відбулась виставка-презентація «Велике божевілля» ((«Кохання – це велике божевілля чоловіка й жінки». Пауло Коельо) тавебквест по роману О.Уайльда «Портрет Доріана Грея» , який учні І курсу виконували на великій перерві.

В середу був організований фотоконкурс «Спинися мить» – селфі з книгою.

У четвер, протягом дня, учні проходили On-Line  олімпіаду з  зарубіжної літератури та створили виставку робіт  «Комікси та малюнки до улюблених творів»

В п’ятницю у конкурсі «Найкращий знавець зарубіжної літератури » перемогу здобула учениця групи К-33 Токарь Віта.     Протягом п’яти днів учні демонстрували творчі здібності, ерудицію, брали     активну участь у різних конкурсах, іграх, бесідах.