06.03.2023 року пройшло засідання методичної комісії природничо-математичного циклу.

06.03.2023 року пройшло засідання методичної комісії природничо-математичного циклу. Присутні проаналізували взаємовідвідані уроки протягом навчального року та прослухали доповідь голови методичної комісії Сергія Клішанця на тему: «Як заохотити здобувача освіти за посередництвом сучасних цифрових технологій» і обговорили дане питання.

Головою було наголошено, що: «Застосування «цифрових» технологій в освіті – наразі одна з найбільш важливих і стійких тенденцій розвитку освітнього процесу. Вони дозволяють інтенсифікувати освітній процес, збільшити швидкість та якість сприйняття, розуміння та засвоєння знань. Як результат – здобувачі освіти набагато краще засвоюють інформацію і не втрачають бажання навчатись. «Цифрові» технології дозволяють зробити процес навчання мобільним, диференційованим та індивідуальним. При цьому технології не замінюють викладача, а доповнюють його.

Тому зараз в освіті все більшого значення набуває використання хмарних технологій, які можуть «оновити» заняття відео – та аудіоінформацією, віртуальною лабораторією та картами, онлайн-експериментами з різних навчальних предметів тощо. 

Корисними для педагогічних працівників будуть такі сервіси:      

  • Padlet.com (https://padlet.com) – віртуальна дошка, на яку можна прикріплювати фото, файли, посилання на сторінки Інтернету, замітки.
  • Kahoot – web сервіс, що дозволяє легко створювати, обмінюватися і грати у веселі навчальні ігри або вікторини під час уроку та за допомогою якої можна проводити інтерактивні заняття та перевірку знань учнів за допомогою онлайн-тестування.
  • Wordart.com (https://wordart.com/) –web сервіс для візуалізації, створення хмари тегів (слів).
  • Mindomo, Mindmeister (https://www.mindmeister.com) – web сервіси для створення карт пам’яті, ментальних карт тощо. Ці сервіси дають змогу організувати інформацію так, щоб мозку було максимально легко працювати з нею.

Застосування вище перелічених web-сервісів у практичній діяльності педагогічного працівника сприяє розвитку наскрізних умінь учнів». Також, виступила методист Тетяна Барановська з інформацією про педагогічні надбання в міжатестаційний період викладача фізичної культури та захисту України Віталія Сичова, який атестується у поточному навчальному році.