Предметний Тиждень під гаслом: «Я подолаю тебе, враже, рідним словом»

Предметний Тиждень під гаслом: «Я подолаю тебе, враже, рідним словом»

З 27.02.2023 по 03.03.2023 у Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» викладачами української мови та української літератури Оленою Гетьманець та Вітою Кобелєвою було проведено предметний Тиждень під гаслом: «Я подолаю тебе, враже, рідним словом».

     Ні для кого не секрет, що у світовій історії жодна мова не зазнавала такого страшного нищення і гонінь, як наша. Спілкуватися українською сьогодні – означає воювати проти загарбницької росії. Мова дорівнює нації. Втрачаючи мову свого народу, людина втрачає свій народ, а народ втрачає таку людину. Говорити російською – бути схожим на ворога, мати з ним щось спільне.

    Цікаво та корисно учні групи К-32 провели час взявши участь в освітньо-розважальній грі «Солов’їне шоу» де проходили тести, розбирали правила української мови та давали відповіді на каверзні запитання збираючи бали за правильну відповідь.

    З метою поглиблення знань про цікаві факти з розвитку української мови та видатних українських діячів здобувачі освіти взяли участь у Конкурсі мовознавців «Словограй».

    Протягом тижня учні мали змогу поринути у багатющий світ краси й принад рідної української мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є. Конкурси, інтелектуальні ігри та турніри спонукали учнів до творчості й пізнання, викликали ще більший інтерес та бажання вчитися, сприяли розвитку креативності, вчили бути спостережливими, кмітливими та винахідливими. Саме сьогодні, в нелегкий час для нашої держави, а особливо для її мови, проведені заходи є важливими й особливо актуальними.     Любіть українську, розмовляйте нею, зізнавайтеся у коханні та читайте нею    книжки. Адже вона – фантастично красива та така рідна.