Предметний тиждень з хімії, екології та біології

Предметний тиждень з хімії, екології та біології

З метою активізації пізнавальної діяльності учнів, формування основних компетентностей з природничих наук, екологічної грамотності та здорового способу життя у період з 06 по 10 березня 2023 року в Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» викладачем хімії, біології та екології Веронікою Повстяною  було проведено предметний тиждень.

         Протягом тижня були проведені різноманітні цікаві заходи: конкурс-змагання «Біологічна мозаїка» на розвиток логічного мислення, уваги, кмітливості; інтелект-гра «Хімічні перегони», під час якої учасники демонстрували знання періодичного закону та періодичної системи хімічних елементів; ерудит-гра, де бажаючі виборювали титул кращого знавця хімії.       

         З метою виховання відповідального та дбайливого  ставлення до навколишнього середовища для здобувачів освіти ліцею був створений фотовернісаж «Бережи природу для людського роду» та проведено позакласний захід «Мій чотирилапий друг».

 Для актуалізації опорних знань актив груп учнів І-ІІІ курсів взяли участь у Всеукраїнському інтернет-конкурсі «Жінки в науці» на платформі «На Урок, у якому учениця групи К-32  Біленко Софія отримала диплом І ступеня.          Видатний французький письменник Антуан де Сент-Екзюпері писав : «Усі ми пасажири одного корабля, що називається Земля». Тому священний обов’язок кожного полягає у постійній турботі про благо нашого спільного дому, а отже і про себе. Тільки так ми можемо зберегти  нашу планету для майбутніх поколінь.