Клас безпеки

Клас безпеки

24 березня 2023 року в Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» було відкрито клас безпеки. Захід відбувся у межах реалізації Всеукраїнського проєкту “Клас безпеки”, метою якого є систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навичок самозахисту, надання домедичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

          У кабінеті обладнані зони пожежної, мінної безпеки, домедичної допомоги,  та психологічного розвантаження.

      Створення та функціонування у ліцеї класу безпеки буде сприяти формуванню в учнів здоров`язбережувальних компетентностей, навичок самозахисту і вмінь швидко діяти в умовах надзвичайних ситуацій.

      Згідно плану роботи у класі безпеки будуть залучатися педагогічні працівники, фахівці ДСНС України, Національної поліції, медичні працівники, практичні психологи, учасники бойових дій, фахівці з мінної безпеки тощо.

На відкриття “Класу безпеки” був запрошений ПЕЧЕНИЙ Артем Вікторович, провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Олександрійського РУ ГУДСНС України в Кіровоградській  області, який ознайомив учнів ліцею з правилами пожежної безпеки, вимогами мінної безпеки та продемонстрував надання домедичної допомоги, а саме зупинку кровотечі різними методами.