Олімпійський тиждень

Олімпійський тиждень

  З 11по15 вересня 2023 року, з нагоди Дня фізичної культури і спорту, у Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» традиційно проходив Олімпійський тиждень.

     З метою залучення здобувачів освіти до регулярних занять фізичною культурою і спортом, покращення їхнього фізичного та ментального здоров’я, підвищення рівня рухової активності, а також, для ефективності організації освітнього процесу було заплановано та проведено інформаційно-просвітницькі, фізкультурно-оздоровчі та спортивно-масові заходи.

     Під час хвилинки інформування здобувачі освіти познайомились з метою відзначення свята, історією розвитку спорту та дізнались про те, чому регулярні заняття фізкультурою, які раціонально входять у режим праці і відпочинку, сприяють зміцненню здоров’я та істотно підвищують ефективність виробничої діяльності. В інформаційних куточках було розміщено просвітницькі матеріали на тематику Тижня, покликані розширити знання учнів щодо зародження та розвитку олімпійського руху.

Серед здобувачів освіти І курсу на базі базової загальної середньої освіти відбулись змагання з шахів та шашок, за результатами яких посіли наступні місця з шахів:

 І місце – Оганисян Станіслав, група АсЕл-9;

 ІІ місце – Федорус Максим, група К-34;

 ІІІ місце – Шкурський Даніл, група ШЛп-8;

 з шашок:

 І місце – Обревко Михайло, група КР-1;

 ІІ місце – Крупин Кирило, група ШЛп-8;

                         ІІІ місце – Федорченко Павло, група АсЕл-9.

Серед представників груп К-34, КР-1, АсЕл-9 проведено вікторину «Олімпійські перегони», в результаті набраних балів:

 І місце здобула команда групи АсЕл-9;

 ІІ місце – команда групи К-34;

 ІІІ місце – команда групи КР-1.

      На спортивну тематику проведено фотовиставку – фотосушка «Спорт у моєму житті», де здобувачі освіти розміщували власні світлини під час занять спортом, участі у спортивних змаганнях, відвідування масових спортивних заходів, зустрічі з відомими спортсменами тощо.

      Інженером з охорони праці проведено бесіду «Профілактика та правові аспекти травматизму під час занять фізичною культурою і спортом», в ході якої учні були ознайомлені з вимогами безпеки під час занять фізичною культурою та спортом, а також з тим, що потрібно знати у разі травмування під час таких занять.

       Учнями груп ШЛ-1 та ШЛ-2 відбулась година спілкування «Основи здорового харчування», в ході спілкування учні дійшли висновку, що головною складовою щастя завжди є здоров’я, як стан гармонійного поєднання активного способу життя,  збалансованого харчування та відмова від шкідливих звичок.

       Команди груп ШЛп-7 та АсЕл-7 змагались у вправності виконання конкурсних завдань спортивної естафети «Cool Games», під час якої учасники демонстрували швидкість, спритність, координаційні якості та опановували вміння злагоджених командних дій.

       На спортивному майданчику ліцею проходив спортивно-масовий захід – Олімпійський урок, в якому активну участь взяли мешканці гуртожитку, в тому числі й представники соціально незахищених категорій. Захід пройшов у дружній та веселій атмосфері, викликавши яскраві емоційні враження як учасників, так і  вболівальників, що прийшли підтримати свої команди.

       Дружна атмосфера, яскраві емоції та піднесений настрій супроводжували учасників заходу протягом усього тижня. Олімпійський тиждень спонукав здобувачів освіти до фізичних активностей та здорового способу життя. Так тримати!!!