Історичні світлини Бабиного Яру

Історичні світлини Бабиного Яру

Сьогодні, а саме: 29 вересня, Україна вшановує пам’ять  жертв розстрілів у  Бабиному Яру. В цьому році відзначають 82-річницю наймасовішого розстрілу в урочищі, який був проведений нацистами 29-30 вересня 1941 року. Тоді загинуло понад 33 тисячі людей.

Жертв Бабиного Яру вперше вшанували лише в 1991 році. Тоді до місця трагедії в Києві приїхав президент США Джордж Буш-старший. А у 2007 році на місці трагедії було відкрито Національний історико-меморіальний заповідник Бабин Яр.

Бабин Яр – це урочище, що знаходиться в північній частині Києва, яке стало місцем наймасовіших розстрілів євреїв у Другій світовій війні, під час окупації нацистами Києва.

Точну кількість жертв Бабиного Яру встановити не вдалося, тому що багатьох жертв нацисти не враховували. Істориками називаються числа від 70 до 150 тисяч розстріляних. Серед убитих, крім євреїв, були й душевнохворі люди, цигани, військовополонені радянські солдати і звичайні мирні жителі Києва та члени ОУН. В Бабиному Яру нацисти розстріляли українську поетесу Олену Телігу з чоловіком. Більше інформації про ці страшні події ви дізнаєтеся з нашого дайджесту.https://www.ourboox.com/books/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD-%D1%8F%D1%80/