ПАМ’ЯТАЙМО ТРАГІЧНІ СТОРІНКИ НАШОЇ ІСТОРІЇ

ПАМ’ЯТАЙМО ТРАГІЧНІ СТОРІНКИ НАШОЇ ІСТОРІЇ

Вихованці гуртка «Патріот» 02 жовтня 2023 року відвідали Олександрійський міський музейний центр імені Худякової А.Ф. для участі у заході, присвяченому 80-й річниці визволення України від нацистських загарбників, відео-лекторії «Україна і руга світова війна» та публікації «Визволення України від нацистських загарбників»
Людмила Шевченко завідувачка відділу історії музейного центру, розповіла історію боротьби українського народу проти нацистських загарбників від початку нападу на Україну яка була в складі СРСР до визволення її 28 жовтня 1943 року. Відбулася дискусія з учнями по сторінках подій в період окупації України нацистами. Активну участь в дискусії при обговоренні прийняли: Федорус Максим та Вакуленко Ігор. Розібрали в чому є схожість подій тоді і подій російсько-української війни 2014 року та з 24 лютого 2022 року до сьогодення. Гуртківці переглянули матеріали: листи воїнів, нагороди, книжку солдата, листи-похоронки, тощо. Оглянули стенди про Другу світову війну.
Тоді український народ боровся з окупантами за свою ідентичність, а зараз за незалежність і цілісність своєї держави – УКРАЇНИ.