Бобер-2023

Бобер-2023

 «Бобер» — Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної грамотності, який проводиться з метою підвищення ІКТ-компетентності учнів, зацікавлення сучасними інформаційними технологіями, комп’ютерною технікою та літературою, для активізації творчої діяльності та комп’ютерного мислення. 

Трішки з історії. Ідея конкурсу виникла в 2003 році у литовського професора Валентини Дагєне, під час проведення в США Міжнародної Олімпіади з Інформатики. Там же з’явилась і назва конкурсу. Відомий американський вислів про працьовитих і цілеспрямованих людей – «Busy as a beaver». Тому симпатичний бобер став символом цього турніру. В 2004 році у Литві був вперше проведений даний конкурс, а в грудні 2008 році вже і Україна провела в себе даний конкурс. У ньому взяли участь 1429 учнів Львівщини, Житомирщини та Києва. Зараз конкурс «Бобер» проводиться більш ніж у 60 країнах світу. Він надає можливість визначити наскільки розвинена логіка та алгоритмічне мислення, нестандартний спосіб вирішення завдань.

Головна вимога до координаторів та учасників конкурсу — самостійна та чесна робота над завданнями.

Цьогоріч з 13 по 18 листопада у Міжнародному конкурсі з інформатики та комп’ютерної грамотності «Бобер-2023», під керівництвом викладачів інформатики Тетяни Барановської та Івана Чуприни, брали участь 19 здобувачів освіти груп І-ІІІ курсів. Детальніше про цей конкурс з інформатики можна дізнатись на сайті http://www.bober.net.ua