Всеукраїнський вебінар «Використання елементів STЕM-навчання під час освітнього процесу в ЗП(ПТ)О»

Всеукраїнський вебінар «Використання елементів STЕM-навчання під час освітнього процесу в ЗП(ПТ)О»

Сьогодні, кожен педагог ставить за мету навчити учнів використовувати новітні досягнення в інформаційному просторі, сприяти опануванню інформаційної культури, всебічному розвитку і компетентності особистості. Тому актуальним є проведення STEM-уроку, який дасть змогу учням розвивати логічне мислення, наукову та технічну грамотність і вчитися вирішувати поставлені задачі.

23 листопада 2023 року відбувся Всеукраїнський вебінар на тему «Використання елементів STЕM-навчання під час освітнього процесу в ЗП(ПТ)О», у якому взяли участь викладачі Державного навчального закладу «Олександрійський професійний ліцей» Тетяна Барановська та Алла Горбань.

Барановська Т.І. поділилась з учасниками Всеукраїнського вебінару інформацією щодо використання елементів STЕM під час уроку інформатики.

Матеріал уроку містить основи формування та застосування практичних умінь і навичок роботи з технологіями е‑learning (хмарні технології), інформаційно-комунікативними технологіями (ІКТ), технологіями штучного інтелекту та процес формування досвіду роботи здобувачів освіти зі створення 3D-моделей та проведення комп’ютерного експерименту.

Гобань А.В. презентувала використання елементів STEARM освіти на уроках англійської мови у підготовці конкурентоспроможного робітника, де розглядалося питання «Як зацікавити учнів вивченням англійської мови?». Викладач розповіла про створенні відеоролики, комікси та мультфільми, які дозволяють використовувати неординарні підходи на уроках, навчати більш мотивованих та зацікавлених учнів.

Сучасний тренд «STЕM-освіта» – є надзвичайно актуальним феноменом щодо отримання молоддю конкурентних переваг у різних сферах людської діяльності. Саме STEM-освіта сприяє підготовці компетентних фахівців і забезпечує високий науковий потенціал держави.