Тиждень з професії «Кондитер»

Тиждень з професії  «Кондитер»

У  Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» пройшов Тиждень з професії «Кондитер» під назвою «Для чого бублику дірка?».

В рамках тижня були проведені заходи, спрямовані саме на цей особливий кондитерський виріб. Учні дізнались про історію походження бубликів, про шлях їх перетворень в різних країнах, особливості  рецептур і технологій приготування відомих бубликів світу.

          Майстри виробничого навчання провели  навчальні тренінги по приготуванню традиційних Краківських бубликів, німецьких брецелів, американських бейглів, турецьких сімітів і звісно українських обаринків(спасенників). Під час тренінгів учні опанували кулінарні прийоми по формуванню бубликів, їх випіканню і деякі секретні фішки.
           У ході пізнавально-розважальної гри  «Для чого бублику дірка?» учні невимушено спілкувались, відповідали на серйозні та жартівливі питання, які стосувались всього того, що навчились і дізнались протягом  тижня.