Засідання МК природничо-математичного циклу

Засідання МК природничо-математичного циклу

07 грудня 2023 року відбулося чергове засідання методичної комісії природничо-математичного циклу. Голова методичної комісії, Наталія Незіроска, висвітлила інформацію про участь викладачів  нашого  навчального закладу у Всеукраїнському вебінарі на тему «Використання елементів STЕM-навчання під час освітнього процесу в ЗП(ПТ)О»

Сьогодні, кожен педагог ставить за мету навчити учнів використовувати новітні досягнення в інформаційному просторі, сприяти опануванню інформаційної культури, всебічному розвитку і компетентності особистості. Тому актуальним є проведення STEM-уроку, який дасть змогу учням розвивати логічне мислення, наукову та технічну грамотність і вчитися вирішувати поставлені задачі.

Тетяна Барановська поділилась з учасниками Всеукраїнського вебінару інформацією щодо використання елементів STЕM під час уроку інформатики. Матеріал уроку містить основи формування та застосування практичних умінь і навичок роботи з технологіями е‑learning (хмарні технології), інформаційно-комунікативними технологіями (ІКТ), технологіями штучного інтелекту та процес формування досвіду роботи здобувачів освіти зі створення 3D-моделей та проведення комп’ютерного експерименту.

Учасники методичного засідання обговорили шляхи підвищення рівня зацікавленості учнів під час освітнього процесу використовуючи удосконаленні сучасні форми і методи роботи. Голова МК ознайомила учасників засідання з новими вимогами вступної кампанії до вищих навчальних закладів та нагадала про необхідність посилення роботи у напрямку підготовки майбутніх випускників до складання іспитів НМТ-2024. Методист ліцею нагадала присутнім про необхідність щорічного проходження курсів підвищення кваліфікації.