Засідання методичної комісії суспільно-гуманітарного циклу

Засідання методичної комісії суспільно-гуманітарного циклу

У теплій та дружній атмосфері відбулось чергове засідання методичної комісії (МК), головними питаннями, безумовно, були: упровадження STEM-освіти, нововведення та формат НМТ-2024.

STEM-освіта допомагає формувати в учнів критичне мислення, навички командної роботи, бачення цілісної картини світу та вміння застосовувати знання для розв’язання завдань з реального світу.

Саме STEM-підхід допомагає навчити здобувачів освіти жити в реальному світі, який надзвичайно швидко змінюється і в якому все пов’язано між собою. Викладач Алла Горбань поділилась власним досвідом запровадження елементів STEАRM-освіти на уроках англійської мови у підготовці конкурентоспроможного робітника.

Тетяна Лучко звернула особливу увагу на тому, що 2024-ий буде вже третім роком, в який Україна через повномасштабне вторгнення не може провести повноцінне зовнішнє оцінювання для вступників. Український центр оцінювання якості освіти вже відпрацював схему проведення національного мультипредметного тесту. Однак цьогоріч очікуються певні зміни.

Основним нововведенням НМТ-2024 є тестування з 4 предметів, три з яких — українська мова, історія України та математика — є обов’язковими. Право вибору ще одного предмета лишається за вступником. Голова методичної комісії Олена Гетьманець нагадала про необхідність посилення роботи у напрямку підготовки майбутніх випускників до мультипредметного тесту. З даного питання члени МК поділилися своїми напрацюваннями та здобутками.