Українська – мова перемоги

Українська – мова перемоги

З дев’ятнадцятого лютого по двадцять третє лютого у Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» пройшов Тиждень української мови та української літератури.

В рамках тижня здобувачі освіти мали змогу поринути у багатий світ краси і принад рідної української мови. Конкурси та інтелектуальні ігри спонукали учнів до творчості й пізнання, сприяли розвитку креативності, вчили бути спостережливими, кмітливими та винахідливими.

Викладачами української мови та української літератури Оленою Гетьманець, Вітою Кобелєвою та Тетяною Дегтяренко були проведені заходи, присвячені Міжнародному дню рідної мови. Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

Українська – це мова свободи й волі, а також могутня зброя українського народу в боротьбі за незалежність і перемогу. Ціною життів кращих ми виборюємо право говорити рідною мовою, бути українцями, визначати своє майбутнє.

Українська – мова вільних, мова незламних, мова найстійкіших та найсміливіших людей на Землі, мова, якою говорять переможці.

Любіть українську, розмовляйте нею, зізнавайтеся у коханні та читайте нею книжки, адже вона фантастично красива й така рідна.