Зустріч із фахівцем

Зустріч із фахівцем

Хоча ми живемо не в прифронтовій зоні, але питання безпеки під час виявлення небезпечних предметів, є актуальною і для олександрійщини. Тому питання мінної небезпеки є предметом для обговорення із здобувачами освіти нашого навчального закладу.

Так , відповідно плану роботи ліцею, на класній годині в Класі безпеки, відбулося спільне заняття учнів ліцею з мінної безпеки на тему: «Правила поведінки під час виявлення небезпечних предметів» з представником Олександрійських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ІІІ категорії навчально-методичного центру цивільного захисту Кіровоградської області, майстром виробничого навчання Юрієм Юрченком.

Учні ще раз нагадали під час бесіди, що таке вибухонебезпечні предмети і що до них належить: вибухові речовини, боєприпаси, піротехнічні засоби, ракети тощо. Юрченко Ю.В. дуже цікаво і доступно розповів і показав протипіхотні та протитанкові міни, які вони бувають та їх принцип дії. Також він розповів про те, як можуть ці вибухонебезпечні предмети, потрапити до нас, та як потрібно діяти учням, якщо вони помітили підозрілий предмет, навіть якщо він не схожий боєприпаси. Було цікаво і пізнавально.