Тиждень з професії «Кондитер»
У Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» пройшов Тиждень з професії «Кондитер» під назвою «Для чого бублику дірка?».
В рамках тижня були проведені заходи, спрямовані саме на цей особливий кондитерський виріб. Учні дізнались про історію походження бубликів, про шлях їх перетворень в різних країнах, особливості рецептур і технологій приготування відомих бубликів світу.
Майстри виробничого навчання провели навчальні тренінги по приготуванню традиційних Краківських бубликів, німецьких брецелів, американських бейглів, турецьких сімітів і звісно українських обаринків(спасенників). Під час тренінгів учні опанували кулінарні прийоми по формуванню бубликів, їх випіканню і деякі секретні фішки.
У ході пізнавально-розважальної гри «Для чого бублику дірка?» учні невимушено спілкувались, відповідали на серйозні та жартівливі питання, які стосувались всього того, що навчились і дізнались протягом тижня.