ТИЖДЕНЬ З ПРОФЕСІЇ «КУХАР»
У Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» пройшов Тиждень з професії «Кухар». Цього року ми провелиідеатон «Страви до посту автентичної української кухні».
Мета ідеатону – привернути увагу до так званих пісних страв української автентичної кухні, показати багаті традиції цього сектору їжі, переосмислити страви на сучасний погляд, зробити їх цікавими та привабливими.
Здобувачі освіти, які здобувають професію кухаря, разом з майстрами виробничого навчання провели пошукову роботу і відновили 12 автентичних страв української кухні. Частину страв залишили без змін, надавши їм сучасний вигляд і креативну подачу. Деякі страви адаптували для посту, замінивши компоненти більш доречними. Решту страв оновили шляхом трендових складових і інноваційних технологій.
Тож разом відкидаємо стереотипи. Пісна кухня – це аж ніяк не синонім нудьги й одноманітності
#Олександрійський_професійний_ліцей
#Департамент_освіти_і_науки_Кіровоградської_ОВА #ОсвітнійПростірКіровоградщини