Тиждень інформатики

Тиждень інформатики

Одним з важливий напрямків професійної та загальноосвітньої підготовки в Олександрійському професійному ліцеї є підготовка учнів з предмету «Інформатика», саме тому особлива увага викладачів була приділена тижню інформатики в ліцеї, який був проведений викладачами інформатики ліцею  в середині листопада.

У рамках тижня проведено такі заходи як: проведено інформативний десант волонтерів у групи І-го та ІІ-го курсу з повідомленням на тему «20 самих цікавих фактів про комп’ютери», конкурс презентацій на тему «Суспільство та інформатика» (взяли участь групи: К-26, К-27, Б-15, ШлП-2, АсЕл-2), тематична виставка у бібліотеці ліцею на тему «Глибини інформаційного світу» та олімпіада з інформатики для учнів ліцею, які навчаються на базі базової середньої освіти (ШлП-3, Б-17, КОф-1, Б-16, Б-15).

Вже котрий рік поспіль учні ліцею беруть участь у Всеукраїнському конкурсі з інформатики та комп’ютерної грамотності «Бобер». Цей рік не є виключенням у ньому взяли участь учні груп Б-15, Б-16, де розв’язували завдання на розвиток логіки, уваги, творчого мислення тощо. Конкурс проводиться з метою популяризації і поглиблення знань з інформатики, інформаційних та комп’ютерних технологій серед учнів, поширення та впровадження національних освітніх технологій, аналізу та запровадження сучасних прогресивних освітніх та зарубіжних технологій в Україні.