Інтернет у нашому житті

Інтернет у нашому житті

Наприкінці XX та початку XXI ст. особливо важливого значення набуває інформація. Усе частіше нам потрібно володіти швидкими й точними даними про предмет діяльності. При­чому своєчасність отримання потрібної інформації стає надзвичайно важливою. У цей час найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використання всесвітньої комп’ютерної ме­режі Інтернет.

З нагоди Дня безпечного Інтернету у ліцеї було проведено превентивний тиждень, присвячений проблемі безпеки дітей і дорослих у мережі Інтернет.

Учні ліцею брали активну участь у проведенні заходів у межах тижня, зокрема, волонтери розповіли про безліч небезпечних речей, що підстерігають користувачів на просторах Всесвітньої мережі.

Під час проведення диспутів, тренінгів, бесід, класних годин  на теми «Чи безпечний Інтернет?» , «Інтернет у твоєму житті» учні дізнались про небезпеки серед яких і” тролінг “, і” кіберзалякування “, і розпалювання ненависті, виписали основні правила, якими слід користуватися у мережі Інтернет. Проведені заходи були широкомасштабними, дали змогу  учасникам не тільки обдумати шкоду від Інтернету, а й зважити позитивну сторону Інтернету, створити свою власну обіцянку щодо безпечної поведінки у мережі. Учні зобов’язалися обдумано публікувати інформацію та фотографії, які стосуються інших людей, не використовувати у майбутньому ґаджети як няню для дитини.