Горить вогонь козацького багаття

Горить вогонь козацького багаття

Легенди про українських козаків завжди захоплювали своєю таємничістю й вражали неймовірною мужністю, витривалістю та героїзмом своїх лідерів.

Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва у бібліотеці ліцею (корпус №2) відбулася бібліоподорож  «Козаччина: захоплююче, невідоме». Учні групи АсЕл-4 поринули в таємничій світ життя українських козаків, познайомилися ближче з легендарним  Іваном Сірком, життя якого й досі оповите таємницями. Під час заходу бібліотекар ознайомила присутніх з книжковою виставкою про українське козацтво, де були представлені книги про історію козаччини, легенди та оповідання про життя українських лідерів-отаманів. Захід відбувся в дружній і святковій атмосфері.

 У бібліотеці ліцею на першому корпусі  до Дня козацтва відбувся бібліоогляд літератури. Бібліотекар презентувала групі КТ-26 книжкову виставку «І слава, і воля», де була представлена література про українське козацтво. Це книги Д. Яворницького «Історія запорозьких козаків», «Оповідання про славне військо запорозьке» А. Кащенка. Серед них новинки: книги Петра Карлюка «Козацька міфологія України: творці та епігони», «Богдан Хмельницький: легенда і людина». Особливий інтерес та жваве обговорення в присутніх викликала книга «Іван Мазепа», в якій розповідається про одіозного та суперечливого гетьмана. Приємно, що деякі учні захотіли взяти книги додому, щоб докладніше дізнатися про запорозьких козаків. Це свідчить про те, що козацькому роду нема переводу.